INSCYD

Testen en screening
null

INSCYD is de meest geavanceerde test- en analysesoftware en geeft een “360° view” van jou als renner. Daarmee wordt het mogelijk om zeer individuele en doelgerichte trainingsprogramma’s te creëren.

Met de INSCYD inspanningstest kijken we als het ware onder jouw motorkap. Krijg inzicht in de fysiologie van jouw lichaam.

Met vaste gebruikers als Jumbo-Visma, Bora Hansgrohe, CCC, Movistar & Alpecin-Fenix bewijst INSCYD ook zijn meerwaarde op het allerhoogste niveau.

Begin vandaag nog met efficiënt trainen. Doe de INSCYD inspanningstest!

„INSCYD helps me the most before the major training periods, because we want to make
sure that we make the best possible training program.“

Mathieu Heijboer, Head Coach Team JUMBO-VISMA

VRIJBLIJVENDE INTAKE

Ben je nieuwsgierig geworden?
Wil je weten welk verschil we voor jou kunnen maken?

Vraag gerust een kennismakingsgesprek aan!

NEEM CONTACT OP

HOE MOET IK TRAINEN

Become an INSCYDer
null

Wanneer we onze eigen fysiologie begrijpen, metabolisch profiel en doel kennen, kunnen wij een antwoord geven op de vraag: Hoe moet ik trainen?

Zoals gezegd kijken we met INSCYD als het ware onder jouw motorkap. Naast verandering van de lactaatconcentratie zijn er ook heel wat andere fysiologische aanpassingen.

Met INSCYD krijgen we een zeer nauwkeurig beeld van de aerobe (VO2max) en anaerobe capaciteit (VLamax). Het levert antwoorden op vragen zoals:

 • Hoeveel lactaat er wordt aanmaakt en verbrand?
 • Wat is mijn koolhydraten- en vetverbruik?

INSCYD haalt het giswerk uit het opstellen van een trainingsplan. We kunnen hierdoor met vertrouwen bepalen welke trainingen prestaties verbeteren en zo samen doelen realiseren.

VO2max

De VO2max of “het maximale zuurstofopnamevermogen” = het maximale volume (V) zuurstof (O2) dat het menselijk lichaam per tijdseenheid kan transporteren en verwerken bij lichamelijke inspanning.

De waarde van de VO2max is een indicatie van iemands aerobe capaciteit. Voor elke duursporter is de aërobe capaciteit (VO2max) de belangrijkste parameter om het prestatieniveau te bepalen.

INSCYD toont de invloed van de VO2max op jouw prestaties. De VO2max heeft o.a. invloed op:

 1. het aerobe vermogen
 2. de anaerobe drempel
 3. op het energieverbruik
 4. op de aerobe drempel

VLamax

De VLamax is de tegenhanger van de VO2max en is een weergave van de anaërobe power. Het geeft de snelheid weer waarmee het lactaat wordt aangemaakt. Dit speelt immers een cruciale rol in beslissende fases van een wedstrijd.

De VLamax moet, in tegenstelling tot de VO2max, niet bij iedereen zo hoog mogelijk zijn. Het type renner en doelen bepalen dat deze parameter extra aandacht vraagt of net niet.

Door beïnvloeding van de VLamax kan je dan ook gaan sturen in welke richting je als renner evolueert. Een hogere VLamax is voornamelijk interessant voor sprinterstypes, criteriumrijders, maar niet zo interessant voor bv. Gran fondo rijders.

Met INSCYD zien we de invloed van de VLamax op jouw prestaties. De VLamax heeft o.a. invloed op:

 1. de anaerobe power/piekpower
 2. de anaerobe drempel
 3. het energieverbruik
 4. het vermogen op de aerobe drempel

De anaërobe drempel / FTP

De anaërobe drempel (AT) of FTP = het maximale vermogen waar er nog steeds een evenwicht bestaat tussen het produceren van lactaat en het verwerken van lactaat. Bij inspanningen boven deze drempel ontstaat er lactaatopbouw in het lichaam en neemt de zuurtegraad in de spieren toe.

De anaërobe drempel wordt gevormd door een combinatie van de VO2max en de VLamax. Met de know how die INSCYD ons biedt, kunnen we de drempel gaan aanpassen.

 • Een renner met een lage VO2max en een lage VLamax kan zijn AT verhogen door zijn VO2max te verhogen.
 • Een renner, bv. een tijdrijder met een hoge VO2max en een hoge VLamax kan zijn AT verhogen door de VLamax te reduceren en hierdoor zijn tijdritcapaciteiten verbeteren.

FatMax

FatMax is de intensiteit waar de hoogste verbranding van vet plaatsvindt.

Trainen op vetverbranding moet deel uitmaken van een evenwichtig schema. Het verhogen van de vetverbranding is namelijk belangrijk voor een duursporter.

Het verbetert jouw vermogen om vet te gebruiken als brandstof en koolhydraten te sparen. Want vaak is vermoeidheid het gevolg van een lege energietank (koolhydraten die opgebruikt zijn).

De intensiteit van maximale vetverbranding is individueel en afhankelijk van de trainingsstatus. Het is geen vast percentage van jouw anaerobe drempel.

Gok niet langer en bepaal via INSCYD de zone van de optimale vetverbranding.

BEGIN VANDAAG NOG

Bekijk ons aanbod.

Met de juiste training en mindset kan ook jij bergen verzetten!

Kies voor efficiënt trainen.

JA, IK GA AAN DE SLAG

AANBOD TESTEN EN METINGEN

Meten is weten
null